Ziua de dupa nunta

 

Cand eram noi mici, in ziua de sambata, mamele noastre intorceau casa cu susul in jos in vederea efectuarii curateniei saptamanale, asa cum ziceau ele. Parca nu aveau astampar daca nu faceau curat acolo unde deja puteai sa mananci de pe jos la modul cel mai igienic cu putinta. Trebuia sa le dai pace, sa-si faca hatarul, altfel nu mai scapai de gura lor si erai si blagoslovita ca te vei marita, te va rade sotul si cu soacra ca nu esti in stare sa faci nimic. De frica sa nu se adevereasca premonitia, puneai si tu mana pe aspirator si dadeai cu el cu zor prin casa, asa incat acum, in loc sa te preocupe ce formatie nunta a cantat ieri noapte la casatoria verisoarei tale, tu inca cu noaptea-n cap te-ai pregatit sa aspiri casa pentru a-ti primi rudele care urmeaza sa apara.

Ieri nici macar nu ai obervat care dinte formatii nunta a fost desemnata sa te incante, te-ai zbenguit doar pe ringul de dans, dar gandul iti era plecat departe, alaturi de dragul tau drag, care taman atunci si-a gasit sa accepte sa plece in delegatie si sa te lase iar singura, prada intrebarilor iscoditoare a matusilor rautacioase care te tot ameninta ca vei ramane fata batrana daca nu te grabesti sa il faci sa-ti puna inelul pe deget.

Azi degeaba te uiti cu jind la Formatia Bucuresti, ca el nu e aici, sa-ti dea imboldul de care ai nevoie pentru a le inchide gura clevetitoarelor care vor sa-ti acreasca sufletul cu intrebarile lor. Degeaba te iscodesc ele, daca el nu pune odata intrebarea decisiva, la care oricum stiti deja amandoi raspunsul. Oare de ce tace, oare de ce ocoleste de cate ori aduci discutia de casatorie ? Acestea sunt si vor ramane deocamdata niste intrebari care nu-ti dau pace, niste intrebari fara raspuns, caci el nu e aici sa ti-l ofere..

Nu te mai stresa, nu ai de ce sa-ti faci griji, atat timp cat esti sigura pe ceea ce ai cu el, cu barbatul din viata ta, pe legatura stransa dintre voi, cu sau fara respectiva hartie, poti linistita sa incepi sa cauti formatii nunta Bucuresti, caci va veni curand si ziua in care va trebui sa alegi impreuna cu viitorul tau sot o formatie nunta Bucuresti care sa le scoata pe ringul de dans pe matusile rautacioase, care oricum cu siguranta vor gasi alt motiv de barfa.

Asadar, draga mea, fa-ti o cafea buna, aprinde-ti o tigara, da drumul la muzica tare, continua-ti dansul si, daca tot iti face tie o placere bolnavicioasa si inca te mai tin picioarele dupa noaptea trecuta, da si cu aspiratorul, dupa care fa dus, aranjeaza-ti si surprinde-ti matusile cu cea mai luminoasa si radianta fata de care esti tu capabila in urma autoinducerii unei atitudini pozitive, de zile mari. Fa-le-n ciuda si nu le arata cat de mult te apasa lipsa lui si dorul ce te mistuie atunci cand e plecat in delegatii, departe de tine. Fii o gada buna pana la capat !