Cum sarbatorim un an de relatie ?

Toata lumea asteapta sambata seara pentru a iesi in oras, dar parca tu ai imbatranit, nu te mai extaziaza astfel de propuneri. Tot ce iti doresti este sa stai acasa, in fata semineului, sa iti amintesti foar melodiile cantata de Formatia Bucuresti asta vara, timp in care el sa vina din bucatarie cu o cana inca aburinda de vin fiert. Nu ai reusit inca sa deslusesti misterul din jurul retetei sale personale de vin vin fiert, dar cert e ca nici cand ti-a dedicate cantecul interpretat de acea formatie nunta al carei nume nu-l mai retii, nici macar atunci nu a fost un Craciun mai delicios si mai condimentat ca acesta, pe care planuiti sa-l petreceti impreuna, pentru prima data, departe de toti si de toate, doar voi.

Dintre toate acele formatii nunta Bucuresti pe care ti le-a prezentat, niciuna nu ti-a atras anul acesta atentie in afara de formatia nunta Bucuresti de la nunta verisoarei sale. Atunci incercai sa iti concentrezi atentia asupra imaginii de ansamblu, sa iti controlezi emotiile si sa ignori faptul ca intreaga lui familie te studia si incerca sa-ti gaseasca tie cusururi, fiind stupefiati de-a dreptul ca, desi iesise recent dintr-o relatie care urma sa se concretizeze cu alai si rochie alba, a ales sa puna punct si sa o ia de la capat cu tine. Daca initial te-ai simtit magulita, abia atunci ai inceput sa constientizezi ca nu totul este atat de roz si ca urma sa ai de-a face cu intreg familionul care bubuia de scepticism inca de la primele strangeri nu tocmai prietenoase de maini.

Oare de ce tocmai acum iti amintesti de acele formatii nunta de care oricum nu te-ai mai preocupat de indata ce ti-a trecut brusc indragosteala cand mama soacra te-a luat la o discutie in privat, ca intre fete ? Nu ti-a fost suficient faptul ca atunci femeia ti-a spus verde in fata ca nu te vrea in familia ei, ca inca o doreste pe fosta si ca tu nu esti decat o jucarie, de care mai mult ca sigur in scurt timp fiul ei urma sa se plictiseasca si sa-si revina in simtiri ? Ai uitat scandalul imens care a planat asupra voastra in lunile care au urmat ? Eh, si ce daca, toti n-au decat sa crape acum, cand se implineste anul de cand voi doi va iubiti mai ceva ca niste adolescenti indragostiti, iar acriturile familiei sale si-au dat si ele seama ca nu te pot da la o parte, nu fara o lupta cinstita din partea ta, care l-ai iubit de la prima ocheada care ti-a aruncat-o in seara aceea de noiembrie tarziu si infrigurat…

De ce nu mai vine odata ? Cat ii poate lua sa prepare vinul ala, pe care oricum nu e prima data cand ti l-ar servi intr-un mare stil, profesionist chiar. In ultima perioada, e drept, s-a comportat cam ciudat, poate-ti pregateste vreo surpriza, acum, ca tot e si aniversarea voastra, sau poate esti tu iar paranoica si mai tarziu, dupa ce-i vei impartasi gandurile tale, veti rade copios impreuna de tine..