Craciunul trecut …

Anul trecut pe vremea asta te-a cuprins si pe tine febra sarbatorilor. Tii minte si acum cat erai de prins de ideea ta fixista de a o surprinde cat mai original, asa incat ai cerut ajutorul celor de la Formatia Bucuresti. Prin cate auditii live ale mai multor formatii nunta Bucuresti n-ai trecut tu pana sa alegi acea formatie nunta care sa vi se potriveasca voua, ca si pereche. Numai tu stii cat te-ai straduit sa nu dai gres, sa faci cea mai bune alegere atunci cand cautai cea mai buna formatie nunta Bucuresti.

Si totusi, uite ca si Craciunul asta te surprinde tot singur, tot fara o ea care sa faca diferenta dintre toate celelalte de zi cu zi. Casa ti-e plina de cadouri pentru cei dragi, pentru familie, pentru prieteni, dar cel mai important cadou, inelul cu piatra pretioasa, il tii tot ascuns, in sifonier, pe raftul cel mai de sus, asa incat sa nu ajungi la el ori de cate ori iti vine sa alergi spre ea si sa i-l dai. Nu ai mai apucat sa o faci atunci cand ai planuit. Nu pentru ca nu ti-ai dorit-o, pe ea, sau relatia, casatorita de fapt, ci pentru ca intre voi s-a adancit o prapastie fara sfarsit. Dintr-o gluma idioata ai pierdut tot ceea ce puteai avea mai de pret pe lumea asta.

Tocmai te intorsesesi de la petrecerea la care ai auzit pentru prima data acea formatie nunta pe care voiai sa i-o prezinti si ei. Ea nu a putut sa te insoteasca, era plecata in delegatie si oricum avea sa se intoarca spre sfarsitul serii. Nu a fost nicio problema sa te duci cu prietenii tai din copilarie, ba chiar te-a incurajat, doar ca nu a fost cea mai inteleapta decizie pe care ai luat-o in viata ta de adult, caci ai baut ceva mai mult decat de obicei, motiv pentru care glumele proaste parca-ti ieseau fara sa le mai tii socoteala. La fel s-a intamplat cand s-a intors acasa. Ai auzit-o ca a parcat mai jos pe strada, te-ai bucurat la gandul ca nu vei dormi singur in patul ala mare, erai entuziasmat sa ii spui ca ai gasit-o pe cea mai buna dintre toate acele formatii nunta pe care le-ati cautat impreuna in ultimele luni. A intrat in casa val-vartej, asa cum obisnuia ea s-o faca, in tipica-i copilarie, ti s-a aruncat in brate si ti-a soptit ca are o surpriza pentru tine, moment in care mintea ta a decuplat si glumele grosolane din studentie si-au facut aparitia. Nu doar ca ai suparat-o, dar ai jignit-o intr-atat, incat ti s-a taiat filmul. Nu iti mai amintesti nimic, iar a doua zi te-ai trezit cu o mahmureala de care nu reuseai sa scapi in timp ce o cautai pe ea peste tot, dar niciun raspuns, caci inca de cu o seara inainte intrerupese orice cale de comunicare cu tine. Ai cautat-o ca un nebun, ca un psihopat doua saptamani incontinuu, nimic, parca intrase in pamant. In a treia saptamana ai primit un mesaj in care-ti scria ca te-a iertat, ca a avortat si ca-ti doreste o viata fericita … de atunci totul e un mare gol in viata ta si nu reusesti sa-ti gasesti subtitrarea..