Duminica, dupa nunta

 

Amorteala de duminica ne cuprinde inevitabil. Nu putem sa ne opunem, caci ne invaluie cu totul si noua nici nu ne displace prea tare acest lucru, asa ca ne abandonam iremediabil in confortul mental conferit de ziua de duminica, cea care apare in subconstientul nostrum asemenea unei zane bune, care vine sa ne panseze ranile fonice cauzate de destrabalarea de pe acordurile unei formatii nunta Bucuresti pe care nu o vom uita prea curand, avand in vedere modul antrenant in care ne-a scos si ne-a tintuit pe ringul de dans cu o seara inainte, la nunta prietenului nostru cel mai bun.

Duminica parca si timpul are mai mutla rabdare cu oameni. Nu avem o ora fixa de trezire, nu trebuie sa sunam la job sa vedem indeplinirea caror sarcini este in intarziere, pana si rudele ne dau pace si nu ne deranjeaza, asta cel putin in prima parte a zilei, asa ca putem sa ne amintim linistiti si nostalgici ce bine am petrecut cu o seara inainte in compania cele mai bune formatii nunta: Formatia Bucuresti. A fost o seara memorabila si prea curand nu preconizam ca vom mai avea parte de o asemenea petrecere electrizant, asa ca ne amintim cu drag si dor de evenimentul la care am participat seara trecuta, desi, practic, nu au trecut inca nici 12 ore de la terminarea acestuia.

In prima parte a zilei, suntem cei mai adormiti lenesi. Inca nu am reusit sa ne scoatem zgomotul din timpan si inca ne simtim ca pe ringul de dans, in timp ce acea formatie nunta Bucuresti pare a performa in sufrageria noastra, nu ca asta ne-ar deranja sau ca am refuza o alta tura de zbenguiala muzicala. Mai apoi, pe la pranz, stomacul face ravagii si ne solicita atentia, asa ca trebuie sa cautam ceva prin frigider, in speranta ca il vom potoli pe revoltatul cel mic. Totusi, nu uitati ca si duminica se fac livrari la domiciliu, asa ca nu va impacientati daca bate vantul prin frigider, pranzul ne poate fi oricand servit, timp in care, pe fundam, dam play pe youtube la melodii cantate de o formatie nunta care sa fie in ton cu felurile de mancare livrate in caserole de plastic. In felul acesta, vom reconstitui cadrul de nunta din care am facut parte in urma cu doar cateva ore, iar prajitura primita la pachet la finalul nuntii va fi cel mai bun desert posibil.

Totusi, pe masura ce se lasa seara, rapid, trebuie sa ne hotaram: ori continuam cu hibernatul in casa, ori iesim in oras, caci in imediata apropiere a momentului prezent se afla amenintatoarea zi de luni, care este necrutatoare, dupa cum bine vom afla cu totii a doua zi dis-de-dimineata, iar aceasta nu mai accepta scuzele noastre letargice, ci ne trage nemilos jos din pat si ne trimite in plina actiune, pentru a debuta asa cum se cuvine in noua saptamana ce urmeaza. Asadar, profitati cu totii cat inca mai este weekend, caci lunea este imediat dupa colt, cuminte si agila, ne pandeste si rade copios pe seara fetelor noastre de dimineata, din oglinda.