formatii nunta Bucuresti

Socrul mare – sensibilitatea din spatele titanului

Tatii de fete sunt intotdeauna priviti drept niste oameni darzi, hotarati, care taie si spinteca in carne vie daca e nevoie pentru fericirea fiicei lor. Societatea considera ca ei sunt de neinduplecat atunci cand un baiat vine si le cere binecuvantarea, iar ei considera ca acesta nu este potrivit pentru odrasla lor, lumina ochilor, pe care au grijit-o din frageda pruncie asa incat sa nu o picure niciun strop de apa, cum zice o vorba din popor.

La fel, despre mamele de baieti se spune ca in ziua nuntii acestora se dau de ceasul mortii, traind falsul sentiment ca-si vor pierde fiul odata cu casatoria acestuia. Soacrele mari sunt dispuse la reale sacrificii cand vine vorba de fericirea odraslelor, asa ca nurorile au de-a face cu femei puternice, care stiu ce e bine pentru fiul lor, deci pe care nu le poti lingusi pentru a le intra in gratii. Trebuie sa treci adevarate probe de foc ca viitoare mireasa pana sa fi intru totul acceptata de catre soacra, iar aceste „confruntari” adesea se solveaza cu „victime”, caci mirele nu stie cum sa se imparte, sa impace si soacra si mireasa.

Acestea de mai sus sunt stereotipuri prezentate de-a lungul vremii de societate in care traim, unele formatii nunta ajungand chiar sa integreze in repertoriul lor cantece batranesti cu o asemenea tematica. Cu toate acestea, putine lucruri se spun despre socrul mare, care nu prea e tinta tachinarilor, decat atunci cand e indirect anuntat ca trebuie sa lase o cinste generoasa la nunta, care adesea cade in sarcina lui, la fel si cu plata cuvenita pentru o formatie nunta Bucuresti, care nu e tocmai ieftina daca are si un palmares bogat si un renume pe masura.

Asadar, daca cu alegerea unei formatii nunta Bucuresti, din punct de vedere financiar, socrul mare scapa relativ usor daca s-a pregatit din timp pentru amploarea costurilor evenimentului, nu la fel se poate spune in masura in care el in momentul in care i se ia feciorul de acasa, cu staroste si lautari, cu toti vecinii care stau cu ochii atintiti pe familia mirelui, pentru a le putea surprinde reactiile si a face instantanee care sa fie ulterior folosite drept metode de santaj sentimental.

Am intalnit cazuri in care, atunci cand alaiul de nuntasi a venit la usa sa pentru a-i duce fiul la nunta, socrul mare s-a inchis in baie pentru a plange. Da, pare amuzant, insa numai el poate sti ce emotii l-au incercat in acele momente. Nici chiar la insistentele repetate si la munca de lamurire dusa de formatia Bucuresti nu a dorit sa iasa si sa se alature nuntasilor, ci a continuat sa-si planga durerea dupa usa inchisa, departe de ochii privitorilor, care cu siguranta nu l-at fi crutat si cu prima ocazie l-ar fi ironizat.

Concluzionam asadar ca nu trebuie sa judecam lucrurile pe care nu le intelegem, mai ales daca nu le-am trait. Tot asa, artistii dintr-o formatie nunta trebuie sa dea dovada de profesionalism si sa contribuie pe cat pot la salvarea situatiilor de criza si la aplanarea conflictelor, caci activitatea lor de-a lungul anilor i-a pus fata n fata cu evenimente neprevazute, care nici macar nu s-ar fi gandit vreodata ca s-ar putea intampla.