Ce fac femeile de cariera duminica seara

Este duminica seara, iar tu te pregatesti pentru saptamana care urmeaza sa inceapa. Deadline-urile iti apar dinaintea ochilor, dar tu nu te poti concentra. Ti-ai propus, daca tot esti singura acasa si nu s-a aratat la orizont nicio iesire la locaul acela unde canta Formatia Bucuresti, sa incepi saptamana inca din seara asta, sa butonezi putin la proiectul ala caruia nu-i gasesti nicio chichita, dar totusi vrei sa te asiguri ca nu va avea nicio respingere din partea comisiei. Luandu-te cu una, cu alta, ai ajuns pe youtube sa te uiti la clipuri de formatii nunta Bucuresti. Probabil s-a ajuns la asa ceva din pricina faptului ca ti-ai dorit mult sa ajungi sa asculti repertoriul respectivei formatii nunta, dar se pare ca nici in seara asta nu ai avut cu cine. Este destul de aiurea sa ai vrei, dar totusi sa nu ai cu cine ies, la bratul cui sa te afisezi, sa inchizi gura acelor carcotase care tot timpul te impung rautacios ca vei ramane fata batrana.

Pana acum te-ai concentrat pe scoala. Ai fost prima din clasa ta, atat in liceu, cat si la facultate. Nu te prea interesa de bursa, dar era un adevarat stimulent la final de luna, cand stiai ca-ti luat perechea cea mai frumoasa de pantofi din banutii tai. Ulterior, ai ajuns sa te concentrezi pe tot felul proiecte, e drept, mai putin personale, dar asta nu te-a impiedicat sa excelezi din nou. Pe atunci auzeai de vreo formatie nunta doar din tabloide, dar nici de ele nu prea aveai timp. Uite ca acum ai ajuns sa ai casa, masina si cariera la care multe dintre prietenele tale nici macar ca indraznesc sa viseze si toate astea le-ai castigat pe merit, nu pe decolteu sau pe pilele lui taticul, care oricum nici el nu prea a fost prezent prin peisaj. Nu te preocupa neaparat pe tine onorariul platit pentru o formatie nunta Bucuresti, dar parca nu ar strica totusi sa te documentez, sa intelegi si tu de ce se tot agita fetele cand amintesc de acest aspect la cafea.

Nu ai realizat niciodata ca iti lipseste ceva. Mereu ai avut tot e ti-ai dorit, ti-a facut mereu placere sa te rasfeti, mai ales atunci cand simteai ca o meriti cel mai putin. Ulterior aveai sa-ti demonstrezi ca esti o luptatoare de fiecare data cand viata te punea in dificultate, fata in fata cu vreun obstacol nou, pe care oricum rapid invatai din mers cum sa il depasesti. Anii au trecut si in seara asta mancarea chinezeasca pe care ai comandat-o in urma cu cateva ore deja s-a racit, zace insipida pe blatul din bucatarie, poate se urca la ea motanul, pe care l-ai neglijat jalnic in ultima perioada, dar proiectul asta care ti-a mancat la propriu zilele si noptile si linistea pur si simplu nu te mai lasa sa parasesti perimetrul biroului de la firme. E chiar o minune ca acum tastezi de acasa. Totusi, parca ti-ai fi dorit sa iesi, sa spargi rutina asta, sa nu inchei saptamana in casa, ciufulita si cu motanul miorlaind de foame, pe care insa alegi sa il ignori si sa te concentrezi pe realele lipsuri din viata ta: un el, o familie, un copil … niste deziderate pentru care nu reusesti sa iti faci timp in agenda ta foarte ocupata pentru inca cel putin doi ani de zile..