De ce sa platesti o formatie sa cante la nunta?

Vobind despre nunti, parerile sunt impartite: unii spun ca e cea mai importanta zi din viata omului, pana acestuia i se naste primul copil, altii sunt de parere ca nu are rost sa faci asa un mare tam-tam si sa te stresezi pentru o petrecere prelungita, de dimensiuni ceva mai mari decat in mod normal. Evident, cei din a doua categorie nici nu iau in calcul o formatie nunta, in vreme ce primii se gandesc in principal la locatie si meniu.

Oamenii inca nu inteleg ca nunta nu este doar despre mancare si bani. La baza motivelor oficierii ei nu stau nici platourile, nici bautura si nici darul pe care mirii il colecteaza la finele serii. La nunta nu te duci sa te indopi, nici sa bei pana mergi acasa pe trei carari, iar mirii nu fac nunta pentru un imprumut pe termen lung, dar fara camata. Trebuie sa ne trezim din aceasta conceptie, sa nu mai privim nunta ca o afacere, iar aceasta noua mentalitate se face resimtita, avand in vedere ca prea putine sunt ocaziile in care, dupa ce se trage linia, cei doi miri raman cu cantitati mari de bani, asta dup ace platesc sala, meniurile, onorariul unei formatii nunta Bucuresti, care automat creste exponential daca nunta are loc in capitala.

La fel cum ai platit pentru locul unde se va tine receptia si te-a interesat ca acesta sa nu fie o dugheana oarecare, la fel, nici la capitolul muzica nu te poti lasa mai prejos, caci daca nu ar fi un punct prioritar, atunci ai pune muzica de la radio, ca si asa acolo mixarea pieselor este gratuita, sau ca varianta alternativa ai fi optat pentru un Dj si ai fi scapat de o grija. Dar nu, daca pe tine, viitor mire/mireasa, sau persoana care are incredintata organizarea nuntii, te preocupa multumirea nuntasilor si crearea totodata a unui climat specific nuntilor, atunci te vei interesa din timp de formatii nunta pe care le-ai putea avea in vedere pana sa contractezi cu una anume pentru a-ti veni la nunta.

Daca nunta este una cu pretentii, iar locatia ai reusit sa o obtii asa cum ti-ai dorit, nu lasa timpul sa curga, caci o formatie nunta Bucuresti se arvuneste din timp. E adevarat, are balta peste, mai ales cand vine vorba de artisti in capitala Romaniei, insa pestii cei mai mari nu asteapta prea mult timp pana sa contracteze, asa incat risti sa ramai fara formatia Bucuresti dorita daca taraganezi lucrurile la nesfarsit in speranta obtinerii unui discount imens. Oamenii care vin la nunta ta sa cante si sa intretina atmosfera si publicul trebuie sa tii minte ca vin sa lucreze, uneori fac concesii si se depriveaza de somn, dar nu lasa oboseala sa le afecteze interpretarile artistice, nici macar in conditiile in care intr-un singur weekend au cate trei nunti. Asadar, apreciaza-i cum se cuvine, plateste-i pe masura si asigura-te ca au tot ceea ce le trebuie pentru a face un show pe cinste, de la electricitate (chiar si un transformator de rezerva e indicat in astfel de situatii), pana la mancare, bautura si spatiu sa se desfasoare.