Ma cere sau nu de nevasta ?

 

Este duminica dimineata. In mod noral, ai hiberna sau poate nici macar nu te-ai fi trezit, insa ceva te-a pus aseara pe ganduri dupa ce ti-a dedicate melodia aceea, cantata de o formatie nunta pe care amandoi o simpatizati in egala masura. Cu o seara in urma, dupa ce Formatia Bucuresti, una dintre cele mai cunoscute formatii nunta Bucuresti a performat live, ti s-a strans sufletul de emotie. El, un romantic incurabil ca de obicei, desi nu pare, a tinut neaparat sa iti faca o dedicatie, dar tu stii in sinea ta ca nu a fost una oarecare, ci a fost atent selectionata melodia, plina cu subinteles. Oare ce urmeaza, ce iti pregateste, la ce sa te astepti din partea lui in viitorul apropiat ?!

Sunteti impreauna de ceva mai mult timp decat ar fi in mod normal cuplurile inca necasatorite. Se fac cleveteli si multa lume iti atrage atentia ca au trecut deja primii trei ani din relatie, care se presupune ca, pe masura ce ii depasiti impreuna, e normal ca iubirea sa descreasca si sa se instaleze rutina. La inceput, ai plecat urechea la asemenea barfe, ba chiar te-ai ingrijorat nitel si ai inceput sa cauti si tu ca orice femeie ce vrea sa se marite formatii nunta pe care i le-ai varat sub nas. A inteles imediat panica ta, ati avut o discutie solemna, ca intre adulti, a reusit sa te calmeze, iar tu, ca o femeie rationala care esti de altfel, ai priceput intr-un final ca inca o data ai lasat gura lumii sa iti strice zen-ul inutil.

Acum, ori de cate ori auzi niste cuvinte instigatoare, care vor sa iti rapeasca linistea psihica, doamna din tine se activeaza si stie sa puna rautatile la locul lor adica departe de mintea ta. Ai itneels ca daca el iti arata melodiile cantate de vreo formatie nunta Bucuresti, nu trebuie sa percepi asta ca pe un mesaj incifrat, ci trebuie sa iei informatia ca atare. Totusi, seara trecuta ti-a dat de gandit mai mult decat ar fi trebut s-o faca, asa ca in dimineata asta, in timp ce turnai cafeaua in cesti si te pregateai sa i-o duci la pat, unde sa va mai bucurati unul de compania celuilalt intr-o dimineata tihnita de duminica, ai inceput sa despici firul in patru. Bineinteles ca, desi mereu puteti discuta liber despre absolut orice va framanta, nu te poti duce la ei si sa il intebi de paranoia ta, caci poate ii strici planul, sau poate iar va rade parintesc de tine si iti va demonstra inca o data cat de prostuta esti atunci cand te comporti ca o adolescenta indragostita. Si atunci, tie cine iti raspunde la intrebarile nerostite din mintea ta ?

Amesteci in ceasca de cafea si, din greseala, pentru ca te-ai lasat in voia gandurilor, ai adaugat ceva mai mult zahar ca de obicei, dar nu e nicio problema, el se va preface ca nu a observat, va gusta din cafea cu tot acelasi drag si entuziasm, stiind ca e pregatita de tine, iar tu, tu vei incerca sa iti maschezi gandurile, dar stii ca nu vei reusi prea mult in preajma lui.