Cand ne casatorim si noi ?!

Diminetile de luni nu sunt niciodata placate, mai ales daca in memoria ta inca exista reminiscente ale petrecerii de cu o seara in urma, cand te distrai alaturi de ce mai cunoscuta formatie nunta Bucuresti, Formatia Bucuresti fiind cea care ti-a animat seara si starea.

Odata treziti la realitate, strambam din nas, ne tragem plapuma peste ap, incercam din rasputeri sa ramanem pe taramul atat de vesel al acordurilor cantate de diverse formatii nunta, in niciun caz sa nu punem piciorul jos din pat, caci aia ar insemna job si, odata cu el, la pachet, ar veni toate deadline-urile peste noi si atunci chiar am avea parte de o zguduire si o catapultare instantanee la realitate.

Fedonand inca acordurile cantate de respectiva formatie nunta seara trecuta, cutezam totusi sadam piept cu realitatea si ne izbeste mirosul de cafea, care vine din bucatarie, semn ca ne-a pregatit si in dimineata asta licoarea magica pe care, odata ce o consumam, se poate sta si cu noi de vorba. Ea, draga de ea s-a invatat si deja stie cum functionezi, e constienta ca nu va reusi sa lege o conversatie adulta pana nu te alimenteaza cu cafea, asa ca supusa, a si intocmit toate cele necesare demararii in forta a unei dimineti ce se anunta a fi istovitoare, fiind totodata cap de saptamana.

In timp ce-ti tragi picioarele in papucii de casa spre bucatarie, te gandesti la inceputuri, la inceputurile voastre, care au fost atat de timide, de fugare, parca ati fi fost doi copii. De fapt, va stiti din adolescenta, dar niciodata nu te-ai fi gandit ca fata aia frumoasa si desteapta si-ar fi ridicat privirea spre tine. A fost singurul moment din viata voastra in care ea a fost cea indrazneata, in care, probabil satul de ignoranta ta, te-a luat atunci de mana la film si te-a facut sa simti tot ceea ce mai mult ca sigur ca pe ea o framanta de ceva vreme. Cum ai putut fi atat de prost, sa nu observi, nici macar sa nu iti treaca prin minte, sa nu ai nicio banuiala, tolomacule ! si, totusi, uite ca, de daa asta, karma si-a facut datoria si in favoarea ta si te-ai ales cu o partenera pe cinste care, desi nu iti iasa din cuvant si mereu are nevoie de confirmarea ta inainte de a lua orice decizie, a fost suficient de inteligenta incat sa citeasca in copilul nehotarat din tine si sa stie cand sa puna piciorul in prag, ori, ma rog, mana ei in mana ta, ca un semnal de alarma, pe principiul acum ori niciodata !

Zilele trecute ti-a aratat propriile selectii de formatii nunta Bucuresti, abia acum realizezi ca poate si asta e un mesaj incifrat, desi tu i-ai spus in repetate randuri clar si foarte raspicat ca, daca vrea ceva, sa ceara in mod evident, chiar cu riscul de a parea ostentativ. Pentru tine, este si a fost mereu o femeie enigmatica,d e aia ti-a fost mereu putin greu sa intelegi ce isi doreste in adancul sufletului ei, dar atat timp cat ani la randul te-a vrut tot pe tine, e ok s veti continua in ritmul vostru. Dar…dar daca a fost si acesta un imbold, un semnal de alarma cum ca trebuie sa iei odata decizia aia si sa o ceri in casatorie ?!